Kan man vandskure alle typer af mure?

Det er ikke til at komme udenom, at det i de senere år er blevet populært at vandskure facaden på sit hus. Det giver nemlig et flot og ensartet resultat, som er det, der tiltaler mange ved vandskuring. Faktum er dog, at det ikke blot er noget, man kan kaste sig ud i.

Hvis du også har gjort dig tanker om at få vandskuret din bolig, er der flere ting, der skal overvejes. Først og fremmest skal du vurdere, om du i det hele taget bryder dig om udseendet af.

Hertil er det også nødvendigt at sikre, at det faktisk er muligt at vandskure dit hus. Det er nemlig ikke alle typer af mure, der kan vandskures med det samme. I nogle tilfælde er der behov for at forberede dem.

Overfladen skal være ru

Det er meget vigtigt, at du ikke bare går i gang med at vandskure din mur. Det er nemlig ikke alle, der rent faktisk egner sig til det. Derfor er du nødt til at undersøge, hvilken overflade, og hvilke materialer, muren er lavet af.

For at få det bedste resultat, skal overfladen være ru. Det skyldes, at mørtel har det lettere ved at hænge fast på en overflade, der er ru. Er overfladen glat, skal der derfor gøres noget ved det først.

Har du f.eks. en mur, der består af glatte mursten, vil det være en god idé at sandblæse den først. Når du har gjort det, så kan du gå i gang med at vandskure den.

Er muren lavet af gasbeton?

Hvis der er tale om en mur, der er lavet af gasbeton, kan du heller ikke blot sætte gang i vandskuringen. Hvis den er lavet af gasbeton eller deslige, er det nemlig en god idé at starte med at grunde den.

Starter du ikke med at grunde muren, kan du få svært ved at få mørtlen til at sidde fast. Det betyder, at du ikke vil kunne opnå et resultat, som du kan være tilfreds med.

Som udgangspunkt kan man vandskure de fleste overflader. I mange tilfælde kræver det dog, at man behandler overfladen først. Det er nemlig vigtigt, at den er forberedt til vandskuringen, så man opnår det bedst mulige resultat.

Du bør ikke gøre det selv

Til trods for, at det kan virke nemt at vandskure en mur, bør du ikke gøre det selv. Én ting er, at du skal sikre, at det faktisk kan lade sig gøre at vandskure din mur. Noget helt andet er, at det er svært at få et flot resultat.

Vil du være sikker på at få et flot og holdbart resultat? I så fald bør du overlade arbejdet til en specialist. Overlades det til en fagmand, er du nemlig sikker på, at arbejdet er i kyndige hænder.

I mellemtiden kan du også nyde, at du ikke selv skal stå for det hårde arbejde. Det vil også sige, at du kan bruge din fritid på andre ting, du finder mere interessante.