Spar penge på el: find det billigste elselskab online

For de fleste mennesker står de månedlige betalinger til el for en væsentlig del af udgifterne i budgettet. For langt de fleste indbyggere i Danmark er elektriske apparater som opvaskemaskine, køleskab, tv og mange andre ting helt uundværlige i det daglige, og det kan derfor være svært at skære ned for elforbruget, selvom elpriserne er høje.

Men der er heldigvis også andre måder at spare penge på elregningen på. Der er nemlig forskel i priserne på el fra elselskab til elselskab, og du kan derfor skære en væsentlig bid af din elregning, hvis du skifter fra et dyrt elselskab til et billigere.

Der findes imidlertid mange elselskaber, hvorfor det er svært at skabe sig det store overblik over de mange forskellige muligheder. Men sådan er det ikke længere, for nu kan du sammenligne priser på elselskaber online og på den måde få billig el.

På hjemmesiden kan du se hvilke elselskaber, der tilbyder den bedste pris på el, så du hurtigt kan vurdere, om der er økonomi i at skifte. Priserne på siden bliver desuden opdateret løbende, så du altid kan følge med i udviklingen og få det store overblik på få minutter.

Her vil du opdage, at priserne kan variere så meget som 20 øre pr. kWh mellem de forskellige elselskaber, og med et årlige elforbrug for en gennemsnitsdansker på 1600 kWh, er det nemt at regne ud, at der kan være mange penge at spare – især for dig med mange mennesker i husstanden.

Fast eller variabel pris på el?

Hvis du finder ud af, at der er penge at spare ved at skifte til et andet elselskab, skal du tegne en ny aftale. Hos mange elselskaber får du mulighed for at vælge mellem en fast pris og en variabel pris på el.

Hvis du vælger en fast pris på el, vil priserne ikke ændrer sig, indtil du skal aftale en ny pris med elselskabet. Det giver tryghed i det daglige, da du er sikret mod pludselige og store stigninger i elpriserne. Derfor slipper du for grimme overraskelser, når elregningen kommer ind ad døren.

Ved at vælge en variabel pris på el, vil du dog som regel få den løsning, der er billigst på sigt. Elselskaberne vil nemlig ikke risikere at komme til at betale meget mere for strømmen end sine kunder, og derfor er priserne sat lidt højere i en fastpris-aftale.