Bør man købe en brugt eller ny mejetærsker?

Hvis du står over for at skulle købe en mejetærsker, er der flere ting, der er vigtige at overveje. Blandt andet skal du beslutte dig for, om du vil købe en ny eller brugt maskine. Der er fordele og ulemper ved begge dele, hvorfor du skal finde ud af, hvad der giver bedst mening for dig.

Er du i tvivl om, hvorvidt du bør købe en ny eller brugt maskine, bør du stille fordele og ulemper op for begge dele. På den måde vil du have lettere ved at vurdere, hvad der er dette rette valg for dig. I denne forbindelse bør du bl.a. tage nedenstående op til overvejelse.

Vil du købe en billig mejetærsker?

Hvis du håber på at kunne finde en mejetærsker til salg, der kan fås til en god pris, er det som regel en god idé at gå på jagt efter en brugt model. Det skyldes, at du vil kunne spare en del penge, hvis du beslutter dig for at købe en brugt maskine, i stedet for en helt ny.

Af denne grund er der mange, der ender med at gøre netop dette. Hvis du ikke har et stort budget at gøre godt med, vil det derfor typisk give mening at vælge en brugt maskine. Er du ikke hæmmet af det økonomiske, vil det være værd at overveje at købe en ny mejetærsker.

Er det vigtigt for dig med garanti?

Det er også en god idé, at du gør dig tanker om, hvorvidt du har et krav om, at du får garanti på din mejetærsker. Hvis du har et krav om dette, er du nemlig ofte nødt til at købe en ny maskine, da det er sjældent, at en forhandler er villig til at yde garanti på en brugt maskine.

Ikke alle har et krav om dette, men hvis du vil være godt dækket ind, hvis der skulle ske noget, er det naturligvis en god idé, at du køber en maskine med garanti. Ganske vist vil det ofte kræve, at du betaler en kende mere for din mejetærsker, men til gengæld kan du have ro i maven.

Skal du bruge den med det samme?

Hvis du har et krav om at få din mejetærsker med det samme, kan det ikke udelukkes, at du er nødt til at købe den brugt. Køber du en ny maskine, er det ikke unormalt, at den først skal hentes hjem fra producenten. I nogle tilfælde vil man endda skulle vente på, at den bliver fremstillet.