De bedste gulve til lyse rum

Gulvet påvirker markant, hvordan vi oplever et rum, så hvilke flottegulve er det bedste valg i et lyst rum?

Sammen med vægge og loftet danner gulvet rammen om et rum og skaber basen for den øvrige indretning, derfor er det også vigtigt, at du vælger et gulv, der er med til at skabe netop det udtryk du ønsker at opnå i rummet.

Har du et lyst rum, så er valgmulighederne mange, da de fleste gulve ikke vil påvirke rummet negativt. Er rummet lyst fordi du får meget lys ind fra vinduer og lignende så er det dog værd at overveje, at et højglans gulv eller en blankpoleret klinke vil reflektere lyset, hvilket kan være generende.

Har rummet hvide vægge og lofter så kan det være utroligt smukt at vælge et mørkt gulv, da gulvet så kommer til at skabe en smuk kontrast til de hvide flader. Dette gør sig især gældende, hvis du i din indretning vælger hvide eller lyse møbler. Mørke gulve kan dog også være utroligt flotte i kombination med sorte møbler.

Ønsker du generelt at indrette dig med mørke møbler, mørke tekstiler og lignende så kan det være en god ide at vælge et forholdsvist lyst gulv, da det så vil være mellem de faste flader (gulvet, loftet og væggene) og den løse indretning som møbler, tekstiler og lignende at der skabes flotte kontraster.

I forhold til gulvtyper så spiller det ingen rolle om et rum er mørkt eller lyst, her er der udelukkende gulvets udseende og især hvorvidt det er mørkt eller lyst der spiller en rolle.

I forhold til gulvtyper er det vigtigere, hvad det lyse rum anvendes til. Er det for eksempel et køkken, så kan det være en god ide at vælge et slidstærkt gulv, der kan tåle lidt spild. Er det til gengæld et soveværelse så er der frit valg på alle hylder.

Har du i øvrigt et mørkt rum, så er det en god ide at vælge et lyst gulv, så har du begge typer rum i dit hjem og ønsker du samme gulv i størstedelen af huset, så vil det være en god ide at vælge et lyst gulv.