Køb dig til god varmebehandlet kompostjord af god kvalitet til dine planter

Opgrader haven og forkæl dine planter med kompostjord af god kvalitet. Der er selvfølgelig ingen hindring for, at du laver din helt egen kompost i haven, men først og fremmest, så tager det tid og du er langt fra sikker på den kvalitet du ender med at have i den sidste ende. Når du vælger at købe varmebehandlet kompost på planteskolerne, så er du også sikker på at du giver det bedste til dine planter med jordforbedring og med lækker og næringsrig kompostmuld der indeholder alt hvad dine planter måtte drømme om.

Hvad er kompost for en størrelse?

Kompost er i bund og grund, naturens helt egen gødning. Ved at plantemateriale lægger længe nok, begynder det at nedbrydes og frigør i denne proces blandt andet mineraler og kvælstof som enhver bevoksning har brug for for at overleve og have det godt. Når du smider kompostmuld ned til dine planter, så vil du ikke, sammenlignet med kemisk fremstillet koncentreret gødning, lægge en bombe af næringsstoffer. Du vil i stedet giver planterne mulighed for at optage de nødvendige næringsstoffer i takt med at komposten fortsætter med at blive nedbrudt, hvor blandt andet mineraler og salte bliver frigivet.

Haveaffald bliver til kompost

Det er haveaffald og grenaffald der bliver til kompost og som du kan bruge som det naturlige boost til dine planter i haven. Det kommer blandt andet fra genbrugspladserne, hvor borgere indleverer deres haveaffald. Når haveaffaldet begynder at blive nedbrudt, så er det ved hjælp af små mikroorganismer der starter med at tage for sig af retterne. Temperaturen vil stige til omkring 70 grader og efter et års tid, så vil der være mere eller mindre ren kompost, som kan genanvendes.

Hvor kan du bruge kompostjord?

Kompostjord kan du anvende de steder, hvor du gerne vil tilføre lidt ekstra næring til jorden. Det vil sige, at det kan bruges mere eller mindre overalt i haven og kan også bruges som underlag, hvis du eksempelvis gerne vil have anlagt en ny og nærende græsplæne. Består dit underlag af sandet jord, så er kompostjord ideelt til at blande i, for at skabe større rigdom til de planter du ønsker at have stående. Ved at tilføre kompostjord til spagnum, så vil du ligeledes øge pH værdien, hvilke nogle planter kræver.

Her skal du tilføre lidt ekstra næring

Hvis du har planter der suger kvælstof til sig, så vil kompostjord ikke være tilstrækkelig som eneste naturlige gødningskilde. Derfor bliver du i dette tilfælde nødt til, at tilføre lidt ekstra næring sammen med, så dine planter får hvad de har behov for. Modsat betyder det dog, at de helt nye såninger ikke kan plantes direkte i kompostjord, da der vil være nogle næringskilder der er for koncentrerede. Her skal du blande det op med mindre næringsholdigt jord. Kompostjordens pH værdi er høj og det betyder, at nogle planter ikke vil trives optimalt. Dette omhandler blandt andet surbundsplanter som eksempelvis lyng.