Sådan passer du godt på dine havemøbler

Om foråret og sommeren bruger du højst sandsynligt mange timer udenfor i din have. Har du en terrasse, sidder du sikkert i dine havemøbler og nyder den gode udsigt. 

Når sommeren er forbi, bruger du formentlig ikke din have lige så meget. Men det betyder ikke, at du bare skal lade dine havemøbler være på terrassen. Du skal nemlig sørge for at passe godt på dem, så de holder år efter år.

Tips til at vedligeholde dine havemøbler

Der er stor forskel på, hvordan du skal vedligeholde dine havemøbler alt efter, hvad de er lavet af. Dog er det en god idé, at du altid tager havemøblerne indenfor, hvis det er muligt. Det kan være, at du har plads i garagen eller andre steder.

Har du ikke plads til at opbevare havemøblerne indenfor, bør du dække dem over med noget. Det beskytter møblerne mod diverse vind og vejr. Derudover er det en fordel, hvis du renser dine havemøbler med vand og sæbe. Dette er især et plus, hvis havemøblerne er blevet ret beskidte i løbet af de sidste par måneder.

Hvis der er tale om havemøbler lavet af træ, er det ydermere vigtigt, at du sørger for at vedligeholde dem med træbeskyttelse eller olie til behandling af træ. Dette sikrer, at møblerne ikke bliver helt så slidte, samt at de fortsat ser pæne ud. Du kan vælge at starte med at slibe dine træhavemøbler, inden du påfører træbeskyttelse eller olie, hvis det er nødvendigt.