Sådan gør du dit badeværelse lysere!

Har du købt en bolig, hvor badeværelset er lidt mørkt og indelukket, eller har du blot lyst til at det skal være lidt lysere, så er der nogle enkelte kneb, som du kan bruge, uden at det behøver at koste en bondegård.

Hos www.flottebade.dk, har vi alt hvad du skal bruge, for at lysne lidt op i badetilværelsen.

Hvorfor er det mørkt?

Det første som du skal gøre, er at kigge grundigt på dit badeværelse og finde ud af, hvorfor du synes det er for mørkt. Det vil typisk være nogle af de følgende årsager!

Vægge og loft: De store flader, kan være mørke i farven. Måske har du et mørkt træloft, som kan være med til at ”trykke” loftet længer ned mod gulvet. Løsning: Hvid maling! Måske ikke helt hvidt, men lyse farver på væg og loft, gør rummet lyst om visuelt mere åbent.

Indretning: Er badeværelset indrettet forkert? Sidder møblerne på en væg, hvor det er klemt inde, så det føles trangt og indelukket. Løsning: Flyt møblerne til en anden placering, hvis det er muligt for vandtilslutning og afløb. Vælg et mindre møbelsæt, end det eksisterende, så der bliver mere luft omkring.

Klinker: Som med vægge og lofter, kan klinkernes farve også være med til at trække rummet sammen. Er det et ældre badeværelse, kan det være a der er klinker over det hele og de kan oven i købet være i mørke farver: Løsning: Det kan selvfølgelig være nye klinker, men er der kun tale om en opfriskning af badeværelser, så er det faktisk muligt at male de gamle klinker. Man kan også blot fjerne dem, som sidder på væggene og blot lade klinkerne i brusenichen sidde. Det er trods alt ved at være moderne med de brændte farver på klinker igen.

Spejl: En helt enkel ting, som kan have stor betydning for at få lysnet op i dit badeværelse, er at skifte et lille spejl ud med et stort spejl. Et spejl har nemlig den effekt at det kan få rummet til at se meget større ude, end det i virkeligheden er.