

Er I vokset ud af jeres lejlighed eller hus? Og sidder i hver eneste aften, klemt sammen på sofaen, og kigger på boliger og tegninger af helt nye bygninger? Det kunne godt tyde på, at I er klar på selv at vælge, hvordan jeres hus skal se ud, og den eneste måde, man kan få lov til at udpege alle mursten, er ved selv at bygge. Men før, I rejser jer fra sofaen og går ud i skuret efter skovl og cementtromle, skal I have en plan, og sådan en plan, skal man bruge hjælp til.
Den vigtigste plan
Det er ikke hvilken som helst plan, I skal lægge. Det kaldes en situationsplan, og hvad er en situationsplan? Jo, det er såmænd en plantegning, der skal vise planen for huset i forhold til grunden, det skal bygges på. Herunder, er der en masse regler for, hvad der skal og ikke skal indgå, hvilket man bliver meget klogere på, når man tager kontakt til en arkitekt. Situationsplanen skal nemlig udarbejdes, før man laver en plantegning over bygningen. På den måde, kan man sammenlægge begge dele i en tegning og derved have en samlet skitse.
Vand før I plukker
Det er et meget vigtigt element i et byggeprojekt, for at huset kan blive tilrettelagt efter grunden. Dertil kommer også, de regler der gælder for det område, man vælger at flytte til. Skal man for eksempel spørge naboen, om det er okay, man bygger i 2-plan? Og hvad nu hvis grunden er sumpet eller skrånet? I må ikke begynde at bekymre jer, før i overhovedet er gået i gang. At lave en situationsplan og andre plantegninger, er på en måde at så frø for det hus, man ønsker og glæder sig til at se spire. Men for at det kan ske, skal man sørge for at vande dem.