Sådan optimerer du arbejdspladsen

Som leder af en virksomhed, er det dit ansvar at medarbejderne har et trygt og sundt miljø at arbejde i. Det betyder selvfølgelig, at der er en god og forløftende stemning, men ligeledes er det fysiske miljø vigtigt for at have glade medarbejdere.

Måske det er på tide at tjekke op på, om du kan forbedre din arbejdsplads og bidrage til et trygt miljø for dine medarbejdere.

Dyyt! Parkering for alle

Hvor mange pladser er reserveret til de ansatte ude på parkeringspladsen? Og er der de rette premark, altså de korrekte vejmarkeringer til at guide både kunder og ansatte godt rundt på parkeringspladsen? Det kan godt føles, som om det ligger i småtingsafdelingen, men hvis dine ansatte ikke skal kæmpe om parkeringspladserne eller ikke oplever, at kunder pludselig holder i en privatbås, fordi ordentlig markering har manglet, så er de ansatte langt mere veloplagte til arbejdet fra morgenstunden.

Samme spilleregler gælder indenfor. Alle medarbejdere skal gerne kunne føle, at der er gjort plads til dem på arbejdspladsen. Der er altid kopper nok, kaffe på kanden, man kan sidde godt og længe i kontorstolene, og der er plads nok på skrivebordene.

Hvad siger medarbejderne?

Du har måske oplevet, at dine medarbejdere har henvendt sig til dig med forskellige problemstillinger. Der kan være nok at skulle rumme som leder, men er der nogle af problemstillingerne, der går igen? Og sørger du for at få fulgt op på dem? Sidder dine medarbejdere meget tæt, er der begrænset muligheder for at bevæge sig i løbet af arbejdsdagen eller er kaffemaskinen ret langt væk? Det er oftest småting, der trænger til en finjustering, og her kan du sagtens stole på, at dine medarbejdere ved bedst. Det er dem, der konfronteres med disse problemstillinger dagligt.

Hvis du allerede har sat dig ind i disse, er du godt på vej mod en sund og harmonisk arbejdsplads!