Vær helt sikker på alle byggereglerne

Er I ved at bygge nyt hus, eller skal I have lavet en tilbygning? Måske det gamle hus er blevet for småt til jer. Det kan være, der er kommet en lille ny til familien. Familieforøgelse er en af de helt store årsager til, at man vælger at bygge til sit hus, men med en ombygning og tilbygning følger også helt automatisk en række forskellige ting, man er nødt til at sætte sig godt ind i.

Et spørgsmål, der måske presser sig på, er hvorvidt man må bygge i skel eller ej. Det kan være en jungle at finde rundt i reglerne, og derfor er det da også rart, at der er fagfolk, som har udbygget guides og forklaringer på de forskellige spørgsmål, så de måske er lidt nemmere at forstå for menigmand. I udgangspunktet må I gerne bygge i skel – men der er bestemte regler, der i så fald gælder. Læs om reglerne for at bygge i skel her.

Til beboelse eller ikke beboelse?

Der er to begreber, man skal kende, når man kigger på at bygge i skel. Primær bebyggelse drejer sig om de boliger, der er ment til beboelse – det gælder altså dit hjem. Sekundære bygninger er derimod bygninger, der ikke er planlagt at skulle bruges til beboelse. Det kunne være garagen eller carporten, ligesom et drivhus også tæller i den kategori.

Det er nødvendigt, at afledningen af regnvand fra bygningens tag kan holdes fuldstændig på din egen grund – ellers kan du ikke få tilladelse til at bygge i skel. Desuden må bygningen ikke være over 2,5 meter høj på noget sted. Der er generelt regler, der afhænger af bygningens størrelse, både længde og højde, og dem kan du læse meget mere om på hjemmesiden, hvor du kan få svar på de spørgsmål, du har i forbindelse med at bygge i skel.